Een mooie aanvulling

Dit jaar ben ik ruim 25 jaar dierenarts en doe ik mijn werk nog steeds met veel plezier. Daarnaast ben ik de laatste jaren op zoek gegaan naar een vorm van complementaire geneeskunde om dieren nog meer ondersteuning te geven in hun genezingsproces.

Dit heb ik gevonden in de osteopathie. In november 2023 heb ik de opleiding tot hondenosteopaat afgerond.

Osteopathie is een holistische geneeswijze waarbij het dier als geheel wordt bekeken en behandeld. Alle systemen en structuren in het lichaam staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar in positieve of negatieve zin. Wanneer er ergens in het lichaam disbalans ontstaat heeft dit effect op de rest van het lichaam. Dit geldt niet alleen voor het bewegingsstelsel maar ook voor de organen, het zenuwstelsel, vloeistoffen en bindweefsels in het lichaam.

Met zachte, manuele technieken spoor ik de spanningen in delen van het lichaam op en zorg ik ervoor dat deze weer soepel worden en vrij kunnen bewegen ten opzichte van elkaar. De energie in het lichaam gaat weer stromen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Disbalans wordt weer balans, klachten verminderen en uw hond zit weer beter in zijn vel.

Osteopathie kan zowel bij chronische als acute klachten worden ingezet. Vanzelfsprekend blijft de reguliere diergeneeskunde de basis van waaruit ik werk. Tijdens reguliere consulten kan ik advies geven of een osteopathische behandeling waardevol is voor uw dier. Uiteraard kan dit ook via telefonisch overleg. 

Voor meer informatie kunt u op maandag/dinsdag/woensdag contact met de praktijk opnemen. We kunnen een afspraak maken voor een gratis eerste consult zodat u een idee krijgt wat ik voor uw hond kan betekenen. Ik kijk ernaar uit!

50cc23ad 9fbf 4579 9f79 703d826f7f3f 1