Openingstijden

MA en WO: 09:00 - 17:00 |19:00 - 20:00
DI, DO EN VR: 09:00 - 18:00

Spoedlijn

24/7 bereikbaar
036-523 64 46

Verzekerd van een goede gezondheid

Als het goed is maakt u zich niet al te veel zorgen over de gezondheid van uw huisdier en geniet u dagelijks van de fitheid en de speelsheid van uw dier. Toch weten we allemaal dat ook huisdieren helaas ziek kunnen worden of in het ergste geval een ongeluk kunnen krijgen. In sommige situaties kunnen de medische kosten dan behoorlijk oplopen. Voor iedereen is het verschillend in hoeverre deze extra kosten, naast de algemene kosten voor een huisdier, zijn op te brengen. Hierbij moet rekening worden gehouden met het feit dat een ziekte of ongeluk vaak onverwachts komt en er snel besloten moet worden of een behandeling of operatie kan worden ingezet. Het is dan vervelend, zowel voor het dier als voor u zelf, als een bepaalde therapie om financiële redenen niet kan worden uitgevoerd. Helemaal als daarna blijkt dat euthanasie in sommige gevallen als enige mogelijkheid over blijft. Dit geeft moeilijke en verdrietige momenten die voorkomen kunnen worden door het afsluiten van een goede en betrouwbare ziektekostenverzekering voor dieren.

U bent zelf ook verzekerd
Het feit dat u zelf ook verzekerd bent is niet alleen verplicht en noodzakelijk, maar ook een geruststelling. Wanneer u ziek bent en naar een dokter of ziekenhuis moet, betaalt uw zorgverzekeraar de rekening. Bijna alles wat u als mens kan overkomen kan uw huisdier ook overkomen. Wat diagnostiek en behandeling betreft is er in de diergeneeskunde tegenwoordig steeds meer mogelijk. Zoals gezegd kunnen de kosten hierbij behoorlijk oplopen. Met een verzekering voor uw huisdier worden deze kosten van de dierenarts vergoed. Op deze manier is uw hond, kat of konijn voor een vast bedrag per maand verzekerd van de beste medische zorg! Aangezien er keuze is uit verschillende zorgpakketten en aanvullende verzekeringen, kunt u de verzekering naar eigen wensen samenstellen en geheel afstemmen op uw eigen situatie.

Veel verschillende verzekeringen
Er zijn tal van organisaties waar u uw huisdier kunt laten verzekeren. De meest bekende zijn de verzekeringen van Petplan, Proteq, OHRA, het Kruidvat en de HEMA. Iedere aanbieder heeft zijn eigen pakketten en zijn eigen voorwaarden m.b.t. premie, eigen risiko, uitsluitingen van aandoeningen, etc. Ook gelden er soms speciale voorwaarden m.b.t. een aantal rassen. Het onderling vergelijken van verzekeringen is lastig omdat de ene verzekering bijvoorbeeld een lage premie heeft maar een hoge eigen bijdrage, terwijl het bij de andere verzekering andersom is. Ook kan de eigen bijdrage bestaan uit een vast bedrag per individuele factuur of van een aantal facturen die u tegelijkertijd instuurt. Bij sommige verzekeringen bestaat de eigen bijdrage uit een percentage van de hoogte van de factuur. Al deze zaken maken dat u bij de ene verzekering een andere vergoeding krijgt voor een bepaalde factuur dan bij de andere verzekering.

Wij adviseren iedere huisdiereigenaar om zich goed te laten informeren over al deze verschillen voordat u een keuze maakt voor die verzekering die het beste bij u en uw huisdier past.