Openingstijden

MA en WO: 09:00 - 17:00 |19:00 - 20:00
DI, DO EN VR: 09:00 - 18:00

Spoedlijn

24/7 bereikbaar
036-523 64 46

De Praktijk

Graag informeren wij u over de gang van zaken op de praktijk, zodat u weet waar u aan toe bent als u de praktijk bezoekt.

Anamnese, Onderzoek, Diagnose en Therapie

Het consult begint met een gesprek met u, zodat duidelijk wordt waarvoor u bent gekomen. Hier nemen we uitgebreid de tijd voor. U kent het dier en kan als geen ander vertellen wat u waarneemt. Daarna wordt uw dier lichamelijk onderzocht. Dit doen we met veel geduld en in alle rust zodat uw dier zo min mogelijk stress ervaart. In de meeste gevallen is de diagnose direct te stellen en kan een geschikte therapie worden ingezet. We leggen in heldere taal uit wat er aan de hand is zodat u weet waar u aan toe bent.

Soms is extra onderzoek (urineonderzoek, bloedonderzoek, echo's, röntgenfoto’s, etc.) nodig. Dit kan in de meeste gevallen op de praktijk. In een aantal gevallen is het noodzakelijk uw dier te verwijzen naar een specialist. Natuurlijk gebeurt dit altijd in overleg met u.

Operatie

Voor een operatie is het belangrijk dat het dier nuchter is. Dit betekent dat het dier de dag voor de operatie na 20.00 uur, geen eten meer mag hebben. Alleen water is toegestaan. Konijnen, cavia’s en kleine knaagdieren moeten NIET nuchter worden gehouden!

Wij hebben ruime ervaring met chirurgie en de meeste operaties kunnen dan ook op de praktijk worden uitgevoerd. We werken met gasnarcose en uitgebeide bewakingsapparatuur. Een narcose brengt een risico met zich mee. Bij oudere dieren adviseren we daarom om vooraf bloedonderzoek te doen op de werking van de lever en de nieren. Ter ondersteuning kunnen we een infuus geven. Zo kunnen we in alle gevallen het narcoserisico zo klein mogelijk maken.

Na de operatie laten we uw dier wakker worden in een warme ruimte. Regelmatig checken we de ademhaling, het hart en de temperatuur om te kijken of alles goed verloopt. Als uw dier weer helemaal wakker is en kan lopen mag het mee naar huis. Na elke operatie krijgt u een nazorgbrief mee met advies over de nazorg thuis en eventuele medicijnen die uw dier nodig heeft.

Opname

In sommige gevallen is het nodig dat uw dier wordt opgenomen. Naast de diergeneeskundige zorg geven we extra knuffels en aandacht om het herstel te bevorderen. We zijn ervan overtuigd dat dit een extra zetje in de goede richting geeft! Als de gezondheid van uw dier het toelaat, is het mogelijk uw dier te bezoeken. Hiervoor maken we dan en afspraak.

Vragen / Financiën

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact met ons opnemen. We maken dan een afspraak om hierover in gesprek te gaan. Om niet voor verrassingen te komen staan m.b.t. de financiën verzoeken wij u van tevoren naar de kosten te vragen. We proberen dit zo nauwkeurig mogelijk te doen. Als de kosten afwijken van wat we hebben aangegeven, overleggen we eerst of u hiermee akkoord gaat.

Direct betalen

In alle gevallen moeten de kosten direct aan de balie worden voldaan. Dit kan contant of per pin.