Buitenland

Heerlijk, de vakantie komt er aan!

Iedereen kijkt er elk jaar weer naar uit ...... vakantie! De bestemming wordt gekozen, de manier van reizen wordt bepaald, boeken we een hotel, een appartement, gaan we kamperen; allemaal zaken die geregeld moeten worden. Als eigenaar van een huisdier komt daar nog een vraag bij. Wat moeten we doen als we het dier meenemen?
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-buitenland

Rabiës+Penning/Chip/Paspoort/Verzekering.

Wanneer u uw huisdier mee neemt op vakantie is een goede voorbereiding essentiëel. Het is verstandig om uw huisdier een naamplaatje met uw telefoonnummer om te doen. In het buitenland moet het dier een officiëel Europees paspoort hebben, het moet zijn gechipt en het moet zijn gevaccineerd tegen Rabiës (hondsdolheid). Na de vaccinatie krijgt u een rabiëspenning mee die het dier aan de halsband moet dragen. Voor sommige landen geldt dat er voor vertrek een gezondheidsverklaring en een ontworming door de dierenarts moet worden gegeven. Als het dier verzekerd is, is het verstandig van te voren te kijken of de verzekering ook in het buitenland geldt. Neemt u uw verzekerings papieren in ieder geval mee.

Pension.

Als uw hond naar een pension gaat heeft hij de vaccinatie tegen kennelhoest nodig. Bij een goed pension is dit verplicht. De neusenting geeft binnen 3-5 dagen bescherming. Toch hanteren de meeste pensions dat de vaccinaite 3 weken van te voren moet zijn gegeven. Vraag dit na bij uw pension!

Parasieten.

Het dier moet zowel preventief als achteraf behandeld worden tegen parasieten die nare ziekten kunnen overbrengen. Voor midden-/zuid-Europese landen geldt o.a. dat het dier volgens een vast schema behandeld moeten worden tegen hartworm. Het is verstandig om uw bestemming met ons te bespreken zodat wij die producten kunnen meegeven die uw huisdier optimaal beschermen.

Wetgeving.

Verschillende landen hebben een specifieke wetgeving m.b.t. honden in het algemeen of speciale hondenrassen (bijv. het dragen van een muilkorf, het uitzitten van een quarantaine-periode, etc.). In sommige landen geldt zelf een verbod op bepaalde rassen (o.a. de Stafford, Mastiff, Tosa Inu, Boerboel, Pittbull). Ook kruisingen met deze rassen zijn verboden in die landen. Op de site van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren vindt u per land informatie over de wetgeving die ter plaatse gehanteerd wordt. U kunt kijken op www.LICG.nl

Reisziekte.

Reisziekte wordt niet altijd als zodanig herkend. Een dier dat aan reisziekte lijdt hoeft namelijk niet altijd te braken. Ook onrustig gedrag, kwijlen, angst en trillen zijn symptomen van resiziekte. Gelukkig hebben we een goed product dat 12 uur werkzaam is en u van te voren kunt geven. Zo kan uw huisdier ook genieten van een goede reis!

Overhitting!

Zoals iedereen weet is oververhitting gevaarlijk voor honden. dit geldt overigens niet alleen als ze in een auto worden achtergelaten, ook wanneer een dier op het strand is kan dit snel ontstaan. Wees voorzichtig hiermee! Overigens kunnen konijnen ook snel oververhit raken, ook als ze niet in de zon staan!!

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Wij zorgen er voor dat u goed voorbereid op reis gaat. Prettig voor u en veilig voor uw dier!