Week van de Teek

Van 11 t/m 17 april: Week van de Teek

In deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor teken en de gevolgen van tekenbeten. Deze aandacht is hard nodig want het aantal teken in Nederland blijft stijgen! (bron: RIVM en tekenradar.nl)
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-week-van-de-teek

De winter is voorbij, de lente en de zomer staan weer voor de deur. Met het stijgen van de temperatuur neemt het aantal parasieten in volle vaart toe. De kans dat uw huisdier in aanraking komt met vlooien of teken is dan ook groot.

Niet alleen de parasiet is vervelend voor uw huisdier, ook de ziekten die door de parasiet kunnen worden overgedragen kunnen de gezondheid van uw huisdier aantasten. In het geval van teken betreft dit o.a. de ziekte van Lyme. Ongeveer 1 op de 5 teken is besmet met de Borellia-bacterie. Dit is de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Gelukkig worden de meeste honden niet ziek van een besmetting met de ziekte van Lyme. Als dit wel het geval is kan de ziekte direct na besmetting, maar soms zelfs pas jaren na de besmetting tot uitdrukking komen. De verschijnselen zijn dan o.a. koorts, gewrichtspijnen en nierontsteking. Ook katten kunnen besmet raken met de Borellia-bacterie. Zij ontwikkelen echter zelden de ziekte van Lyme. Mensen zijn echter zeer gevoelig voor de ziekte van Lyme.

Een goede preventie tegen teken en vlooien is dus van groot belang. Er zijn zeer veel producten op de markt, met verschillende toepassingen en werkzaamheid. Graag adviseren wij u om het juiste product, passend bij uw huisdier, te gebruiken. Gebruiksduur, veiligheid en werkzaamheid staat hierbij voorop!

In de maand april kunt u een gratis “tekenafspraak” maken met 10 % korting op alle antiparasitica.

Wij leggen u uit welke producten wij adviseren en wat de voordelen per product zijn. U hebt de keuze uit pipetjes, halsbanden en zelfs tabletten. We beschikken over de nieuwste middelen om de teken en vlooien te lijf te gaan!

TE(E)KENWEDSTRIJD! Tot eind mei kunnen de kinderen een kleurplaat inleveren. De kleurplaten zijn aan de balie verkrijgbaar. De winnaar/winnares krijgt een mooie prijs!