Thundershirt

Thundershirt is een bewezen middel om angst bij honden te stoppen dan wel te verminderen. Angst voor o.a. onweer, vuurwerk, alleen zijn, autorijden, blaffen van andere honden, etc. kunnen door het Thundershirt worden opgelost.
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-thundershirt

Remmen van angst, rustgevend en kalmerend

Thundershirt werkt door het aanbrengen van een zachte, constante druk op het lichaam. Deskundigen beamen dat druk op het lichaam rustgevend werkt, het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Het verlichten van angst m.b.v. druk is geen onbekend verschijnsel. Het inbakeren van baby’s is waarschijnlijk de meest bekende vorm van het rustgevende effect van druk. Het enigszins stevig inwikkelen van het pasgeboren kind met doeken geeft het kind bescherming en vertrouwen. Het kindje kalmeert.

Bij gecompliceerde gevallen van angst is Thundershirt zeer geschikt als onderdeel van een gedragswijzigingsbehandeling en/of het gebruik van rustgevende (natuur)producten.
Daarnaast werkt het niet alleen bij angstgedrag, ook bij o.a. hyperactiviteit, prikkelbaarheid, moeite met aan de riem lopen en moeite met aandacht vasthouden tijdens trainingen geeft Thundershirt ondersteuning.

Het is niet de bedoeling dat een hond het Thundershirt de hele dag draagt. Het moet alleen ingezet worden op die momenten waarop het nodig is, dan is de werking ervan het meest effectief.
Thundershirt is in verschillende maten verkrijgbaar en is gemakkelijk aan te doen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Samen met u maken we een effectief plan om het angstgedrag van uw hond op een positieve manier aan te pakken!