Producten voor een gezond gebit!

In het kader van de maand van het gebit wil ik graag wat producten onder de aandacht brengen. Producten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze werkzaam zijn bij de preventie en verzorging van een gezond gebit en gezond tandvlees.
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-gezond-gebit

Poetsen!

Het allerbeste voor het gebit van uw huisdier is om het iedere dag te poetsen met een speciale tandenborstel en speciale hondentandpasta. Naast de mechanische reiniging door het poetsen helpen de enzymen in de tandpasta de mondflora gezond te houden.

Enzymatische kauwstrips.

Deze kauwstrips zijn gecoat met een specifiek enzymatisch complex dat de mondflora gezond houdt. De structuur van de collageestrips zorgt er voor dat uw hond er lang op moet kauwen en de enzymen zich goed kunnen verspreiden in de bek. Door het lange kauwen wordt het gbit ook mechanisch gereinigd.

Vegetarische kauwstrips.

Ideaal voor dieren met een voedingsallergie! Deze strips bevatten worteldelen van rabarber welke de vorming van tandplak tegen gaan door de biofilm (= de voorloper van tandplak) te bestrijden. De vorm van de sticks is dusdanig gemaakt dat de tanden en kiezen erin verzinken en het volledige tandoppervlak met de werkzame stof in aanraking komt.

Mondwater.

Het klinkt heel vreemd, mondwater voor een dier, maar het is een hele eenvoudige manier om een bijdrage te leveren aan een gezond gebit voor uw huisdier. Ook hier berust de werking op het feit dat de biofilm (= voorloper van tandplak) wordt bestreden. Het is zeer neutraal van smaak en wordt door de meeste honden zonder problemen opgenomen.