Medical Petshirt

Het Medical Pet Shirt (MPS) is een speciaal ontworpen shirt voor dieren. Een soort rompertje dat het lichaam van het dier geheel omsluit. Ze zijn verkrijgbaar voor de hond, de kat en het konijn en de openingen voor de poten en de staart zijn precies afgestemd op de anatomie van het betreffende dier.
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-medical-petshirt

Per diersoort zijn er verschillende maten voor een optimale pasvorm. Bovendien behoudt het dier door de samenstelling van de stretchstof alle bewegingsvrijheid, terwijl het shirt wel helemaal aansluit.

Medical Pet Shirt voor de Hond:

Bij het uitlaten hoeft u niet het hele shirt uit te trekken. U hoeft enkel de achterkant los te maken en naar voren te slaan zodat de hond zijn behoeften kan doen.

Medical Pet Shirt voor de Kat:

Voor de kat zijn de openingen zo aangebracht dat het dier er gewoon mee op de kattenbak kan. U hoeft hiervoor dus geen extra maatregelen te nemen.

Medical Pet Shirt voor het konijn:

Ook voor het konijn geldt dat het dier er gewoon mee door het hok kan lopen en zijn behoeften kan doen.

Wanneer kan het Medical Pet Shirt worden gebruikt?

 • Na een operatie, i.p.v. de vervelende kraag!
  Voordelen hierbij zijn dat het dier niet bij de wond kan komen, het dier zijn warmte behoudt (door de narcose en het scheren van het wondgebied verliest het dier warmte), en dat het wondvocht door de speciale binnenzijde wordt geabsorbeerd.
 • Bij huidziekten
  Altijd in overleg met de dierenarts.
 • Bij loopsheid
  Hierbij kunt evt. een maandverbandje aan de binnenzijde van het MPS aanbrengen.
 • Bij lichte incontinentie
  Ook hier kunt u een extra maandverbandje gebruiken.

Soms moet het dier aan het shirt wennen. Een speeltje of een beetje afleiding kan in die gevallen helpen. Het verdient bovendien aanbeveling om het dier, zeker buiten, onder toezicht te houden.
LET OP bij brandgevaar: de stof is niet brandwerend!