Junior Consult

Rond de leeftijd van 6 maanden nodigen wij uw pup uit voor het juniorconsult. We doen dit omdat er een lange periode zit tussen de laatste pup-enting (3 maanden leeftijd) en de vaccinatie op de leeftijd van een jaar. Het is een periode van 9 maanden waarin van alles gebeurt. Een belangrijke ontwikkelingsfase die niet alleen fysiek maar ook geestelijk tot uitdrukking komt. Tijdens dit consult bespreken we wat er allemaal verandert en waar u extra aandacht aan moet besteden.
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-junior-consult

De punten die aan de orde komen zijn o.a. de voeding, het gebit, de vacht, het skelet, de gewrichten. Natuurlijk ook de puberteit en de vraag of het dier al dan niet gecastreerd/gesteriliseerd moet worden. We bespreken de gedragsverandering die optreedt en hoe u daar het beste mee om kunt gaan. Kortom, allerlei zaken die extra aandacht vragen om ervoor te zorgen dat uw pup zich ontwikkelt tot een gezond en sterk volwassen dier.

Dit juniorconsult doen we rond de leeftijd van 6-7 maanden. U krijgt hiervoor een oproep thuisgestuurd en kunt daarna een afspraak maken. Het is vrijblijvend, maar wij adviseren u om hier gehoor aan te geven. Een verkeerde start in het eerste jaar kan soms problemen geven die levenslang blijven bestaan.

We hopen u te zien tijdens dit leuke en leerzame consult!