Seniorenleeftijd? Seniorenconsult!

Wist u dat een hond vanaf 8 jaar al in de seniorenfase zit? Voor grote rassen begint deze fase zelfs al in het 7e levensjaar. Met het ouder worden neemt de kans op het ontstaan van ouderdomskwalen toe. O.a. de nieren, het hart, de lever, de gewrichten, allemaal kunnen ze achteruit gaan met lichamelijke klachten tot gevolg. Ook is de kans op het ontstaan van tumoren groter bij het ouder wordende dier.
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-senioren-leeftijd-senioren-consult

* Voor katten begint de seniorenfase op de leeftijd van ongeveer 9 jaar. Voor hen geldt hetzelfde wat betreft het functioneren van de organen, de gewrichten en het ontstaan van tumoren.

* Naast deze klachten kunnen zowel honden als katten problemen krijgen die met hersenveroudering gepaard gaan. Deze veranderingen verlopen langzaam en zijn soms moeilijk te herkennen.

Ouderdom is geen ziekte

Ouderdom is geen ziekte, maar met het stijgen van de leeftijd neemt de kans op het ontstaan van ziekten wel toe. De klachten die hierbij horen zien we vaak pas in een vergevorderd stadium van de aandoeningen. Om dit voor te zijn houden we seniorenconsulten. Tijdens dit seniorenconsult gaan we uitgebreider in op bovengenoemde aandoeningen. Als blijkt dat er al verschijnselen zijn kunnen we deze in een vroeg stadium aanpakken. Om bij klachtenvrije dieren te kijken of er al achteruitgang van organen is, kunnen we urine- en bloedonderzoek doen, evt. röntgenfoto’s maken. Verder checken we de gewrichten, het gebit, incontinentie en bespreken we het functioneren van de hersenen.

Seniorenconsult

Met het seniorenconsult zorgt u voor een goede oude dag van uw huisdier en zorgt u voor een langere, klachtenvrije levensduur. Dat is uiteindelijk wat we willen bereiken!