Dierendag 2015

Landelijke Open Dag Dierenartsen

In het kader van dierendag organiseert het LICG (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren) de 'Landelijke Open Dag Dierenartsen'. Deze dag vindt ieder jaar plaats en is bedoeld om mensen de kans te geven een indruk te krijgen in het doen en laten van een dierenarts.
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-dierendag-2015

Iedere dierenartspraktijk mag een eigen invulling geven aan deze dag. Het thema van dit jaar is ‘Samen voor goede zorg!’ In Nederland werken meer dan 4400  dierenartsen. Ze werken bij een dierenartspraktijk, specialistische klinieken, de overheid, het bedrijfsleven, het onderwijs of doen onderzoek. Op deze manier werken alle dierenartsen samen aan de gezondheid en het welzijn van dier en mens.

Wij ondersteunen het initiatief van de LICG van harte en nodigen ieder jaar de basisscholen van Zeewolde uit om een kijkje te nemen achter de schermen van de praktijk. De reacties hierop zijn zeer positief zodat er ook dit jaar weer 10 groepen op bezoek zijn gekomen. Aan de hand van knuffeldieren laten we de kinderen zien wat er allemaal op de praktijk gebeurt. Zo is het ieder jaar weer een feest om met de kinderen dierendag te vieren. Na het bezoek gaan ze allemaal met een tasje, een operatiesetje en een kleurplaat moe maar voldaan naar huis. Samen uit, samen thuis!