Op vakantie!

Net als ieder jaar gaan we weer een paar weken op vakantie.
Toch is er deze keer een wezenlijk verschil met betrekking tot de voorgaande jaren,
we hebben een hond.
Het is een Oud Duitse Herder en hij heet Borre.
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-op-vakantie

Eind januari hebben we hem als pup van 6.2 kg opgehaald, nu zijn we 5 maanden verder en is het een pup/tienerhond van bijna 30 kg. Dus ja, hij wordt groot! In de loop van de tijd zijn we al aardig gewend geraakt aan uitlaatschema’s, puppycursus, blazende katten, etc.

Vakantie is echter een nieuw hoofdstuk in het verhaal. Waar gaan we heen? Gaan we überhaupt weg of blijven we thuis? Als we weg gaan, gaat Borre dan mee of gaat hij naar een collega/vriendin? De knoop is doorgehakt, we gaan op vakantie, Borre gaat mee en we gaan naar Bretagne. Niet al te ver weg, niet te warm en wat ons betreft een hele mooie streek.

Dan het volgende hoofdstuk. We gaan op reis en nemen mee: een hond van 30kg. Gevolg: de achterbak zit vol! Dit vraagt om nog meer aanpassingen dan we tot nu al hebben gedaan. Allereerst een koffer op het dak. Gezien het feit dat we van kamperen houden moet er nog al wat mee. Dat wordt een aanhangertje huren. Het begint inmiddels meer op een volksverhuizing dan op een vakantie te lijken. We moeten de lol er maar van in zien!

Dan natuurlijk het medische verhaal. Is hij gevaccineerd tegen Rabiës (woef!). Voor de zekerheid ook tegen de ziekte van Lyme (woef!). Hebben we het antivlooien-/tekenspul (woef!). Hebben we iets tegen muggen/zandvliegen (woef!). Hebben we iets tegen eventuele reisziekte (woef!). Hebben we de speeltjes, het voer, de kauwstaven, de bench, z’n kleed, z’n favoriete knuffel, …? Misschien nog een aanhangertje huren?

En, oh ja, de katten. Maakt u zich geen zorgen. Het lijkt alsof de katten op de tweede, derde en vierde plaats komen, maar niets is minder waar. Een beetje kat laat zich niet van zijn plaats drukken. Dus Borre staat wat hun betreft op nummer vier. Maar Borre gaat mee en zij blijven thuis, misschien voor hun wel eens drie heerlijk rustige weken. Nu kijken of dit voor ons ook gaat gelden! Een fijne vakantie allemaal!