Zoekresultaten

Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-ziek-beter-best-preventieve zorg

Ziek. Beter. Best!

Preventieve Diergeneeskunde


Als dierenarts maak ik zieke dieren beter. Misschien is het nog wel beter dat uw huisdier helemaal niet ziek wordt. Dit laatste heet preventieve diergeneeskunde. Het komend jaar gaan we ons nog meer bezig houden met deze vorm van diergeneeskunde. Door het invoeren van speciale consulten informeren we u over hoe u uw huisdier gezond kunt houden. Een gezond dier is namelijk meer dan een dier dat niet ziek is. Een gezond dier heeft een sterke weerstand, is fit en is voorbereid op een goede oude dag. Ook geestelijke gezondheid is hierbij van belang.

Lees verder
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-kerst-een-kerstverhaal

Een kerstverhaal

Kerst is een feest om met elkaar te vieren en een feest om stil te zijn in de drukte van alledag. Voor mij betekent het stil staan bij het gevoel van saam- horigheid op kleine en grote schaal. Gezin, familie, vrienden, kennissen, een steeds groter wordende kring van mensen van wie je houdt, bij wie je je betrokken voelt en voor wie je op een bepaalde manier zorg draagt. Kerst vind ik speciaal omdat het lijkt alsof de hele wereld dit tegelijk doet. Wereldwijd wordt het gevoel gedeeld van samen zijn, zorgen voor elkaar en liefde geven aan elkaar. Even lijkt de wereld stil te staan en een te zijn met elkaar.

Lees verder
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-meer-dan-echt-verstand-van-dieren

Meer dan echt verstand van dieren

‘Hartelijk welkom bij dierenartspraktijk Zeewolde Zwolse Diep’, zo wordt u begroet bij binnenkomst in onze praktijk. ‘Aandacht voor uw dier’ is de tweede pijler waarop de praktijk is gebaseerd. Door het medische deel van het vak te combineren met deze twee uitgangspunten geven wij u de dienstverlening die u en uw huisdier verdienen. Dat is waar wij als dierenartspraktijk voor staan.

Lees verder
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-vroeger

Vroeger

De tijd rond kerst en oud & nieuw is voor velen een periode om terug te kijken op het voorgaande jaar. Ook ik heb die momenten en laat de gebeurtenissen van het jaar de revue passeren. Naast deze herinneringen komen ook herinneringen van voorgaande jaren voorbij. Kennelijk ben ik inmiddels op een leeftijd gekomen dat ik in deze context het woord ‘vroeger’ gebruik. Zo vertelde ik Annemieke een anekdote van vroeger in de praktijk.

Lees verder
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-pootje-omhoog

Pootje omhoog!

Inspiratie vinden om een column te schrijven voor de kersteditie van Blik op Zeewolde; het ging niet vanzelf. Plotseling viel me iets te binnen. Letterlijk, want twee weken geleden ben ik in het dorp onderuit gegaan met als gevolg gescheurde enkelbanden. Gelukkig was het niet gebroken, anders had het in het gips gemoeten en had ik helemaal niet kunnen lopen. Toch loopt het met gescheurde banden ook niet lekker zodat ik krukken ben gaan halen. Verder was het advies: koelen en ‘pootje omhoog’.

Lees verder
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-op-vakantie

Op vakantie!

Net als ieder jaar gaan we weer een paar weken op vakantie.
Toch is er deze keer een wezenlijk verschil met betrekking tot de voorgaande jaren,
we hebben een hond.
Het is een Oud Duitse Herder en hij heet Borre.

Lees verder
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-hondenmensen-kattenmensen

Hondenmensen en Kattenmensen

Je hebt hondenmensen, je hebt kattenmensen. Van huis uit ben ik een kattenmens. Mijn opa en oma waren kattenmensen, mijn moeder is een katten- mens, mijn zussen zijn kattenmensen. Mijn vader is een uitzondering, die is niet zo’n dierenmens. Toch is dit in de loop der jaren wel veranderd. Hij kwam namelijk in het verleden voor de keuze te staan, mijn moeder met katten of mijn moeder helemaal niet. Gelukkig koos hij voor het eerste.

Lees verder