Ziek. Beter. Best!

Preventieve Diergeneeskunde

Als dierenarts maak ik zieke dieren beter. Misschien is het nog wel beter dat uw huisdier helemaal niet ziek wordt. Dit laatste heet preventieve diergeneeskunde. Het komend jaar gaan we ons nog meer bezig houden met deze vorm van diergeneeskunde. Door het invoeren van speciale consulten informeren we u over hoe u uw huisdier gezond kunt houden. Een gezond dier is namelijk meer dan een dier dat niet ziek is. Een gezond dier heeft een sterke weerstand, is fit en is voorbereid op een goede oude dag. Ook geestelijke gezondheid is hierbij van belang.
Zeewolde-zwolse-diep-dierenarts-blog-ziek-beter-best-preventieve zorg

Juniorconsult

Dieren in de groei moeten voeding en beweging krijgen die past bij de leeftijd, het ras en het al dan niet gecastreerd/gesteriliseerd zijn. Kleine hondenrassen zijn eerder uitgegroeid dan grote hondenrassen. Dit vraagt om een verschillende aanpak in de ontwikkelingsfase van het dier. Om extra aandacht te besteden aan deze belangrijke periode voeren wij het juniorconsult in. Rond de leeftijd van 6-7 maanden geeft dit een extra check up tussen de laatste puppyvaccinatie en de vaccinatie op de leeftijd van een jaar.

Seniorconsult

Voor oudere dieren voeren we het seniorenconsult in. Het hart, de gewrichten, de nieren, de hersenen en nog veel andere organen gaan achteruit in functionaliteit. Het is hierbij verraderlijk dat soms meer dan 70 % van het weefsel onherstelbaar is beschadigd, voordat er symptomen zichtbaar zijn.  Met aanvullend onderzoek kunnen we ouderdomsziekten in een vroeg stadium diagnosticeren en er voor zorgen dat de achteruitgang wordt geremd of wordt voorkomen.

Volwassen levensfase

Ook dieren in de volwassen fase kunnen af en toe een extraatje gebruiken. U kunt hierbij denken aan ondersteuning na een operatie, het herstellen van de darmflora na een antibioticumkuur of het verhogen van de weerstand voorafgaand aan een pensionbezoek. Stressverlagende producten zijn raadzaam als er bijvoorbeeld dieren bijkomen of juist wegvallen, als er een verhuizing plaatsvindt of als er gezinsuitbreiding is.

Op onze site (‘nieuws’), via facebook en met oproepkaarten krijgt u informatie over preventieve diergeneeskunde en deze speciale consulten.