Openingstijden

MA / DO: 09:00 - 17:00 |19:30 - 20:30 
VR: 09:00 - 18:00

Spoedlijn

24/7 bereikbaar
036-523 64 46

De Praktijk

Graag informeren wij u over de gang van zaken op de praktijk, zodat u weet waar u aan toe bent als u de praktijk bezoekt.

Anamnese, Onderzoek, Diagnose en Therapie
Het consult begint met een gesprek met u, zodat duidelijk wordt waarvoor u bent gekomen. Daarna wordt uw dier lichamelijk onderzocht en worden enkele aanvullende vragen gesteld. In de meeste gevallen is de diagnose direct te stellen en kan een geschikte therapie worden ingezet. Soms is extra onderzoek (urineonderzoek, bloedonderzoek, echo's, röntgenfoto’s, etc.) nodig. Dit kan in de meeste gevallen op de praktijk. In een aantal gevallen is het noodzakelijk uw dier te verwijzen naar een specialist. Natuurlijk gebeurt dit altijd in overleg met u.

Operatie
Wanneer uw dier geopereerd moet worden is het van belang dat het dier nuchter wordt gehouden tot aan de operatie. Dit betekent dat het dier de dag voor de operatie na 20.00 uur, geen eten meer mag hebben. Alleen water is toegestaan, zelfs wenselijk. Dit wordt gedaan om de bijwerking van de narcose te minimaliseren. Uitzondering: konijnen, cavia’s en kleine knaagdieren moeten NIET nuchter worden gehouden! Na elke operatie krijgt u advies over de nazorg en eventuele medicijnen die uw dier nodig heeft.

Opname
In sommige gevallen is het noodzakelijk dat uw dier wordt opgenomen.Als de gezondheid van uw dier het toelaat, is het mogelijk uw dier te bezoeken. Hiervoor moet wel een afspraak worden gemaakt.

Vragen / Financiën
Als u vragen of opmerkingen heeft over bepaalde zaken kunt ons bellen zodat wij u hierover uitleg kunnen geven. Om niet voor verrassingen te komen staan m.b.t. de financiën verzoeken wij u, als u dit wilt, van tevoren naar de kosten te vragen. Wij geven u hiervan een zo duidelijk mogelijk beeld, waarbij we opmerken dat het een indicatie is. Als de kosten afwijken van wat we hebben aangegeven, overleggen we eerst of u hiermee akkoord gaat.

Direct betalen
In alle gevallen moeten de kosten direct aan de balie worden voldaan. Dit kan contant of per pin.